Általános Szerződési Feltételek

Hatályos: 2021. 09. 20-tól

A www.gyerekcipo-gyogypapucs.drmontebosco.com-on, azaz a DrMonteBosco webáruház-ban történő vásárlás előtt kérjük, figyelmesen olvassa el az Általános Szerződési Feltételeket (ÁSZF) és kizárólag abban az esetben vegye igénybe szolgáltatásainkat, amennyiben minden pontjával egyetért és feltétel nélkül elfogadja azokat. Jelen dokumentum nem kerül iktatásra, nem minősül írásbeli szerződésnek, kizárólag elektronikus formában kerül megkötésre, későbbiekben nem kereshető vissza, valamint semmilyen magatartási kódexre nem utal. E szerződés nyelve magyar.

Vásárló személyes adatainak kezeléséről az Adatkezelési tájékoztató nyújt részletes információt, mely az alábbi linken: Adatkezelési tájékoztató közvetlenül, illetve webáruházunk felső menüsorán az "Általános Szerződési Feltételek" legördülő ablakból is elérhető. Kérjük, rendelését csak abban az esetben adja le, amennyiben az Adatkezelési tájékoztató-ban fogaltakat elfogadja.

Jelen ÁSZF-ben nem részletezett, a webáruház használatával kapcsolatos információkat megtalálja a honlapon elérhető tájékoztatókban.

Amennyiben kérdése merülne fel webáruházunk működésével, a megrendelés, vagy a szállítás folyamatával kapcsolatban, Ügyfélszolgálati elérhetőségeinken készséggel állunk rendelkezésére. 


1. A webáruház üzemeltetője

A www.gyerekcipo-gyogypapucs.drmontebosco.com lábbeli forgalmazással foglalkozó webáruház üzemeltetője:
Cégnév: Monte Bosco Kft.
Székhely: 1102 Budapest. Kőrösi Csoma Sándor út 6/C.
Levelezési cím:  1107 Budapest, Szállás u. 44-46.
Elektronikus elérhetőség: info @ drmontebosco.hu
Telefonos elérhetőség: +36 70 622 7373
Adószám: 23380932-2-42
Cégjegyzékszám: 01-09-962937
Vezetve a Fővárosi Törvényszék Cégbírósága nyilvántartásában. 
Bejegyzés kelte: 2011/06/01
Webáruház neve: DrMonteBosco webáruház
Webcím: http://gyerekcipo-gyogypapucs.drmontebosco.com/
Webáruház kapcsolattartó: Ernyey Zsuzsa
Elektronikus elérhetőség: shop @ drmontebosco.hu
Telefonos elérhetőség: +36 70 330 9934
Adatvédelmi nyilvántartási szám: NAIH-71235/2013 

A  weboldal használatba vételével (a www.gyerekcipo-gyogypapucs.drmontebosco.com weboldalra történő látogatással) Vásárló elfogadja az itt található felhasználási feltételeket. A felhasználási feltételek nem ismerete nem mentesít az esetleges következmények alól.

2. Felhasználási feltételek - Felelősség és Szerzői jogok

A weboldal tartalmával kapcsolatos felelősség

A  DrMonteBosco webáruházat Vásárló kizárólag a saját kockázatára használhatja, és elfogadja, hogy a Monte Bosco Kft. nem vállal felelősséget a használat során felmerülő vagyoni és nem vagyoni károkért. A Monte Bosco Kft. kizár minden a webáruház használói által tanúsított magatartással kapcsolatos felelősséget. A gyerekcipo-gyogypapucs.drmontebosco.com webáruházban megjelenített szöveges és képi tartalom kizárólag tájékoztató jelleggel kerül publikálásra. A Monte Bosco Kft. szem előtt tartja az oldal látogatóinak friss információval való ellátását, ennek ellenére, a szöveges és képi tartalom aktualitásáért és helytállóságáért nem vállal felelősséget. A gyerekcipo-gyogypapucs.drmontebosco.com weboldalon esetlegesen található külső hivatkozások tartalmára a Monte Bosco Kft -nek nincs befolyása, ebből kifolyólag az ott található tartalommal nem azonosítható és azokért semminemű felelősséget nem vállal.

Technikai problémákkal kapcsolatos felelősség

A gyerekcipo-gyogypapucs.drmontebosco.com webáruház esetlegesen előforduló ideiglenes leállásáért vagy egyéb technikai zavarért a Monte Bosco Kft. nem vállal felelősséget abban az esetben, ha az rajta kívül álló okokból következik be (pl.: szerver hiba, vírus-, vagy egyéb fertőzés, vagy más külső ok). Az ebből eredő bármilyen jelegű kár megtérítését nem vállalja. Továbbá az elektronikus levelezés során bekövetkező kontaktálási, információ továbbítási problémák és az ebből eredő károk szintén nem tartoznak a Monte Bosco Kft. felelősségi körébe.

Szerzői jogok

Szerzői jogról szóló 1999. évi LXXVI. tv. 1. § értelmében a www.gyerekcipo-gyogypapucs.drmontebosco.com, azaz a MonteBosco gyógypapucs - komfort papucs webáruház teljes tartalma, minden szövege, valamennyi fotója, grafikus eleme, továbbá technikai megoldásai, azaz a webáruház egésze a MonteBosco gyógypapucs - komfort papucs webáruház tulajdonát képezik és szerzői jogi védelem alatt állnak, így azok bármi célú másolása, adathordózóra mentése, módosítása, kinyomtatása vagy terjesztése tilos.   
Tilos a www.gyerekcipo-gyogypapucs.drmontebosco.com webáruház adatbázisát a keresőmotorok megkerülésével lemásolni, módosítani, meglévő adatokat felülírni, vagy abban új adatokat elhelyezni, továbbá tilos ezen adatok kilistázása, rendszerezése, archiválása, feltörése, forráskódjainak visszafejtése.
Ezen jogsértések és a jogosulatlan felhasználás büntető- és polgári jogi következményeket vonnak maguk után, melynek költségeit az elkövető viseli (Polgári Törvénykönyv 1957. évi IV. tv., a Büntető Törvénykönyv 1978. évi IV. tv.).
A honlap információi előzetes írásos beleegyezés után kizárólag a forrás megjelölésével alkalmazhatóak.

3. Megvásárolható termékek, szolgáltatások és a termékek ára

Női lábbelik, Férfi lábbelik. 

A termékek mellett megjelenített vételár magyar Forintban értendő bruttó ár, mely tartalmazza a törvényben előírt általános forgalmi adót. A szállítás díját a feltüntetett vételárak nem tartalmazzák, ez a mennyiségtől és a választott fizetési módtól függően a rendelés végén adódik a vásárolt termék/termékek vételárához. Csomagolási költség nem kerül felszámításra. 


4. Megrendelés

Vásárló megrendelését leadhatja vásárlói regisztrációval, illetve lehetősége van ú.n. Vendégvásárlásra is. Alapvető adatok, úgy mint: név, szállítási és számlázási cím, e-mail cím, telefonszám megadása a megrendelés teljesíthetősége érdekében mindkét esetben kötelező. Telefonszám megadása kizárólag a megrendeléssel kapcsolatos információcsere szempontjából szükséges. A megrendelés leadásakor hibásan rögzített adatok miatt keletkező károk dönt terhelik. (Személyes adatainak kezeléséről az Adatvédelmi tájékoztató nyújt részletes információt.)
Segítségkérésre Ügyfélszolgálatunknál van lehetősége. A regisztrált adatok titokban tartásáért Vásárló a felelős.
Regisztrációját bármikor töröltetheti az shop @ drmontebosco.hu e-mail címre küldött kéréssel.

Rendelés leadására kizárólag on-line, a honlapon van lehetőség. Telefonon leadott megrendeléseket a későbbi félreértések miatt nem áll módunkban felvenni.

A www.gyerekcipo-gyogypapucs.drmontebosco.com webáruházban történő megrendelés előtt felhívjuk figyelmét, hogy
- az egyes termékek adatlapján megjelenő fotók a különböző eszközök, alkalmazások, beállítások, programok miatt eltérhetnek a valóságtól
- forgalmazott termékeink mennyisége folyamatosan változik. A megrendelések teljesíthetősége nagykereskedésünk raktárkészletétől függ. Minden tőlünk telhetőt megteszünk annak érdekében, hogy a megrendelt terméket a megrendelésben rögzített határidőn belül leszállítsuk. Mindazonáltal előfordulhat, hogy a megrendelést legjobb szándékunk ellenére sem tudjuk teljesíteni. Ha a megrendelt termék nem áll rendelkezésre, erről haladéktalanul tájékoztatást küldünk regisztrált e-mail címére  és az esetlegesen átutalással előre kifizetett ellenértéket visszautaljuk a küldő számlaszámára, a tájékoztatást követően legkésőbb 2 munkanapon belül. 
- Figyelem! A DrMonteBosco webáruház rendelési folyamatának utolsó lépése a "MEGRENDELÉS LEADÁSA" mezőre kattintás, mellyel megrendelése érvénybe lép, ezzel egyidejűleg fizetési kötelezettsége keletkezik. A választott áru(k) vételára és a szállítás költsége együttesen fizetendő.

Akciós termékek rendelése esetén kizárólag a készlet erejéig tudjuk fogadni a megrendelést. A készleten felüli rendeléseket nem áll módunkban teljesíteni abban az esetben sem, ha fenti weboldal készlet szerinti aktualizálása a megrendelés pillanatában még nem történt meg. 

A rendelés beérkezéséről minden esetben, azonnali automatikus visszaigazoló e-mail érkezik regisztrált e-mail címére, mely tartalmazza a rendelés adatait, valamint, a megadott számlázási és szállítási adatokat. Ez az e-mail csupán arról tájékoztat, hogy a megrendelés beérkezett a DrMonteBosco webáruházba. A visszaigazoló e-mail egyes esetekben a SPAM – levélszemét – mappába érkezhet. Amennyiben e visszaigazolás helyesen megadott, érvényes e-mail cím ellenére 48 órán belül nem érkezik meg, fogyasztóként mentesül az ajánlati kötöttség alól. Ha a kapott visszaigazoló e-mailben szereplő adatok tekintetében hibát észlel, kérjük azt jelezze azonnal Ügyfélszolgálati elérhetőségeinken, a nem kívánt rendelések teljesítésének elkerülése érdekében.  

Az e-mailben kapott visszaigazolással megrendelése érvénybe lép és létrejön a távollévők közti szerződés. A megrendelés elektronikus úton megkötött szerződésnek minősül, melyre irányadónak tekinthető a PTK-ról szóló 2013. évi V. törvény, az elektronikus kereskedelmi szolgáltatások, továbbá az információs társadalommal összefüggő szolgáltatások bizonyos kérdéseit szabályozó 2001. évi CVIII. törvényben foglaltak. A szerződés a 45/2014 (II.26.) Kormányrendelet hatálya alá tartozik, mely a fogyasztó és a vállalkozás közötti szerződések részletes szabályairól szól, szem előtt tartva a fogyasztók jogairól szóló Európai Parlament és a Tanács 2011/83/EU irányelvének rendelkezéseit.

Azonban Vásárló kifejezetten elfogadja, hogy fenntartjuk a jogot a beérkezett megrendelések - nagykereskedésünk árukészletétől függő - részben, vagy teljes egészében történő visszautasítására. Részben történő teljesítésre kizárólag az Vásárlóval történő egyeztetést követően kerülhet sor. A rendelt termék/termékek esetleges készlethiányáról haladéktalanul e-mailben értesítjük. Amennyiben a visszaigazoló e-mail megérkezését követő 24 órán belül (munkanap esetén) nem kap készlethiány értesítést, megrendelését elfogadtuk és a következő postázással (akár aznap) indítjuk.

A megrendelést visszaigazoló e-mail minden esetben tartalmazza jelen Általános Szerződési Feltételek-et.
A megrendeléshez, illetve vásárláshoz kapcsolódó termék információk a:  Vásárlói tájékoztató-ban találhatóak.


5. Fizetés, számla

Vásárló a webáruházban az alábbi fizetési módok közül választhat:
- Előre utalás (vagy direkt banki befizetés) a Monte Bosco Kft. bankszámlájára. Az utalás Megjegyzés rovatában a rendelés visszaigazoló e-mailben kapott "Rendelés azonosító" feltüntetése szükséges.. Az utalásra 5 nap áll rendelkezésre, ezt követően - fizetés hiányában - a rendelés törölésre kerül. 
- Bankkártyás fizetés:  A Stripe rendszeren történő fizetési mód: A Stripe.com egy nemzetközileg elismert és elfogadott bankkártyás fizetési mód. A Webáruház megrendelő oldalába integrált felületen Vásárló a bankkártya adatok megadásával a jelenleg legbiztonságosabbnak ítélt, titkosítással lebonyolított tranzakción keresztül fizethet. A Stripe bankkártyás fizetés lényege, hogy a bankkártya adatok nem kerülnek rögzítésre, azokat a webáruház nem tárolja. Amennyiben Vásárló ezt az opciót választja, a Megrendelés leadása mezőre kattintva a fizetés azonnal teljesítésre kerül. Bővebb tájékoztatás a bankkártyás fizetésről itt található:  Stripe bankkártyás fizetés
- Utánvétes fizetés készpénzben, a csomag kézhezvételekor az Express One futárnak. Vásárló kizárólag abban az esetben rendelje meg a kívánt termékeket, amennyiben a csomag átvételekor módjában áll kifizetni a rendelés végösszegét a futárnak. Az utánvétes fizetést pénzkezelési költség terheli, mely megjelenik a rendelés végösszegében.

A rendelt termékek vételárán és a szállítási díjon felül Vásárlót semmilyen plusz költség nem terheli.

A MonteBosco webáruházban leadott megrendelésekhez kapcsolódó számlák elektronikus formában készülnek és e-mailben érkeznek. Az e-mailben kapott linkre kattintva a számla elérhető, letölthető. Az elektronikus számlát a webáruházban használt Billingo számlázó rendszer korlátlan ideig tárolja a felhőalkalmazásban.


6. Szállítási információk

Webáruházunkban megjelenített termékek megrendelhetők:

- Házhoz szállítással. Szállítási határidő a megrendelés visszaigazolásától számított 1-7 munkanap (raktárkészlettől függően akár 1 nap alatt is megvalósulhat). Amennyiben rajtunk kívül álló okok (beszállítási késedelem, készlethiány) miatt ez nem lehetséges, úgy telefonon vagy e-mailben értesítjük dönt.
   A házhoz-szállítási díj az ország egész területén egységesen
   - előre utalással fizetve bruttó 1.050.- Ft, két termék szállítása esetén bruttó 1.150.- Ft.
   - utánvétes fizetés esetén a szállítási díj bruttó 1.530.- Ft, két termék szállítása esetén bruttó 1.630.-Ft
- Csomagpontra szállítva egy, a Vásárló által választott és a rendelésben megadott OMV benzinkútra, ahol a csomag nyitvatartási időben bármikor átvehető. Csak előre utalással vagy bankkártyával fizethető. E szállítás ára az ország egész területén egységesen 950.- Ft, két vagy több termék szállítása esetén 990.- Ft. 

25.000.-Ft feletti vásárlás esetén ingyenes kiszállítást biztosítunk.
A csomag feladásáról és a kiszállítás várható időpontjáról regisztrált e-mail címére értesítést küldünk.

A megrendelt árut az Express One futárszolgálat kézbesíti. A csomagok kézbesítése munkanapokon 08:00-17:00 óra között történik. Ha ebben az időszakban nem tartózkodik otthon, szállítási címként célszerű azt megadni, ahol biztosan át tudja venni a csomagot. Amennyiben a kézbesítő az áru átadását nem tudja teljesíteni, a következő munkanapon ismét megpróbálja. Az Express One futár kétszeri kézbesítést kísérel meg, (2 egymást követő munkanapon).
A kétszeri kézbesítés sikertelenség esetén az újbóli kiszállítást kizárólag a csomag ellenértékének és a visszaszállítás költségének (800.- Ft) előre történő átutalása esetén áll módunkban ismételten elindítani.

Websáruházunk fenntartja magának a jogot, hogy az átvétel megtagadása miatt visszaszállított csomagok címzettjeinek újabb megrendelést kizárólag előre utalással kifizetett megrendelés esetében teljesít.

Az át nem vett csomagok szállítási költségeit Vásárlóra terheljük. (Ha a csomagot szándékosan nem veszi át - pl. a feladást megelőzően nem mondta le a rendelést,  megtagadja a rendelt csomag átvételét, elfelejti átvenni, hibás szállítási címet ad meg... stb. -, úgy a ki- és visszaszállítási összesen 1.600.- Forintos díját Vásárlóra terheljük.) 

A termék mennyiségi és minőségi átvétele megtörténik az Express One futártól való átvétellel, illetve az átvételt igazoló dokumentum aláírásával. Az átvételt követően a futár távozása után Monte Bosco Kft.-nek mennyiségi és minőségi reklamációt utólag nem áll módjában elfogadni. A szállítólevél aláírásával elismeri, hogy az átvett csomag mind külsőleg, mind pedig tartalmát illetően megfelel a megrendelésében foglaltaknak (a csomag tartalma nem hiányos, a csomagolás vagy a termék nem sérült).

Amennyiben az átvétel során a terméken vagy a csomagoláson  sérülést tapasztal, a sérülésekről a kiszállítást végző személy jelenlétében jegyzőkönyv felvételét kell kérni, továbbá a terméket nem köteles átvenni. A kézbesítéskor láthatóan sérült csomagolású, vagy sérült termék visszavételét díjmentesen végezzük, ha a sérülés az áru átvételét megelőzően keletkezett.

Ha a csomag sérült és nincs hozzá mellékelve sérülésről szóló kárfelvételi jegyzőkönyv, ne vegye át a csomagot! 
Előforduló áruhiány esetén küldje el címünkre a kárfelvételi jegyzőkönyvet, és mi pótoljuk a hiányzó árucikket. Az esetleges további reklamációk érvényesítése érdekében kérjük, őrizze meg a csomag kifizetését igazoló bizonylatot. 


7. Tulajdonjog fenntartása

A rendelés végösszegének teljes kifizetéséig a termék a Monte Bosco Kft. tulajdonában marad. 


8. Elállás joga, áruk cseréje, visszavétele

Amennyiben rendelését véletlenül vagy tévedésből adta le, a hibás rendelés a leadást követően Ügyfélszolgálatunkon még postázás előtt minden következmény nélkül lemondható.
 
A távollévők között kötött szerződésekről szóló, 45/2014. (II. 26.) Kormányrendelet szabályozása értelmében Vásárló a megrendelt termék kézhez vételétől számított 14 naptári napon belül indoklás nélkül elállhat a szerződéstől, visszaküldheti a megrendelt terméket. Hasonlóképpen, ha a szolgáltatás nyújtására irányuló szerződés esetén a szerződés teljesítése megkezdődött, Vásárló jogosult 14 naptári napon belül indokolás nélkül felmondani a szerződést. Jelen tájékoztató hiányában jogosult további tizenkét hónap elteltéig gyakorolni az elállási jogát.

Az elállási jog gyakorlása esetén dönt a termék visszaküldésének költségén kívül más költség nem terheli, a Monte Bosco Kft. azonban követelheti a nem rendeltetésszerű használatból adódó anyagi kár megtérítését. A kormányrendelet értelmében a termék visszaérkezését követően haladéktalanul, de legkésőbb 14 napon belül visszatérítjük a termék vételárát az Vásárló részére. A visszatérítés minden esetben banki átutalással történik.

A 45/2014. (II. 26.) Kormányrendelet kivonata a távollévők között kötött szerződésekről szóló törvényből:
20. §
(1) Az üzlethelyiségen kívül kötött és a távollévők között kötött szerződés esetén a fogyasztót a (2) bekezdésben meghatározott határidőn belül indokolás nélküli elállási jog illeti meg.
(2) A fogyasztó az (1) bekezdés szerinti elállási vagy felmondási jogát
a) termék adásvételére irányuló szerződés esetén
aa) a terméknek,
ab) több termék adásvételekor, ha az egyes termékek szolgáltatása eltérő időpontban történik,az utoljára szolgáltatott terméknek,
ac) több tételből vagy darabból álló termék esetén az utoljára szolgáltatott tételnek vagy darabnak,
ad) ha a terméket meghatározott időszakon belül rendszeresen kell szolgáltatni, az első szolgáltatásnak,
a fogyasztó vagy az általa megjelölt, a fuvarozótól eltérő harmadik személy általi átvételének napjától;
b) szolgáltatás nyújtására irányuló szerződés esetében a szerződés megkötésének napjától
számított tizennégy napon belül gyakorolhatja.
(3) A (2) bekezdés a) pontjában foglaltak nem érintik a fogyasztó azon jogát, hogy az e §-ban meghatározott elállási jogát a szerződés megkötésének napja és a termék átvételének napja közötti időszakban is gyakorolja.

Elállási/Felmondási jog gyakorlása
Mely időponttól gyakorolhatjuk elállási jogunkat?

Termék megrendelése esetén a termék átvételétől (több termék rendelése vagy több darabból álló termék esetében az utolsó termék/darab átvételétől), míg szolgáltatás igénybevétele (például interneten közzétett apróhirdetés, interneten megrendelt kábeltelevízió előfizetés) esetén a szerződéskötés után kezdődik az elállási határidő.

Ha Vásárló elállási/felmondási jogával élni kíván, elállási/felmondási szándékát tartalmazó egyértelmű nyilatkozatát köteles eljuttatni (például postán, telefaxon vagy elektronikus úton küldött levél útján) az alábbi címre: Monte Bosco Kft., 1107 Budapest, Szállás utca 44-46. vagy shop @ drmontebosco.hu. Ebből a célból használja az itt mellékelt Elállási/Felmondási nyilatkozat mintát is vagy benyújthatja az Elállási/Felmondási szándékát egyértelműen kifejező egyéb nyilatkozatát. Ha Vásárló emellett dönt, az elállás/felmondás megérkezését tartós adathordozón (például elektronikus levélben) e-mailben igazoljuk vissza Vásárlónak. Postai úton történő jelzés esetén feltétlenül ajánlott küldeményként adja fel jelzését, így tudja igazolni a postára adás dátumát.

Vásárló határidőben gyakorolja elállási/felmondási jogát, ha a fent megjelölt határidő lejárta előtt elküldi elállási/felmondási nyilatkozatát, valamint a vásárolt terméket visszaküldi, vagy a visszaküldést igazolhatóan elindítja.

Az elállás/felmondás joghatásai

Ha Vásárló eláll ettől a szerződéstől, haladéktalanul, de legkésőbb az Vásárló elállási nyilatkozatának kézhezvételétől számított 14 napon belül visszatérítjük az Vásárló által teljesített valamennyi ellenszolgáltatást, ideértve a fuvarozási költséget is (kivéve azokat a többletköltségeket, amelyek amiatt merültek fel, hogy Vásárló az általunk felkínált, legolcsóbb szokásos fuvarozási módtól eltérő fuvarozási módot választott.) A visszatérítés minden esetben banki átutalással történik. A visszatérítést mindaddig visszatarthatjuk, amíg vissza nem kaptuk a terméket, vagy Vásárló nem igazolta, hogy azt visszaküldte: a kettő közül a korábbi időpontot vesszük figyelembe.

Vásárló köteles számunkra a terméket indokolatlan késedelem nélkül, de legkésőbb a kézhezvételtől számított 14 naptári napon belül visszaküldeni. A határidő betartottnak minősül, ha a 14 napos határidő letelte előtt elküldi a terméket.

A termék visszaküldésének közvetlen költségét Vásárló viseli. A visszaküldés díjáról a csomag súlya alapján a választott szolgáltató, pl. Posta díjszabásából tájékozódhat. Figyelem, utánvéttel küldött csomagokat semmilyen esetben nem áll módunkban átvenni!

Vásárló kizárólag akkor vonható felelősségre a termékben bekövetkezett értékcsökkenésért, ha az a termék jellegének megállapításához szükséges próbát meghaladó használat miatt következett be. Felhívjuk figyelmét, hogy amennyiben a terméket a megfelelés megállapításához szükséges mértékű kipróbálást meghaladóan használatba vette - akár lakáson belül - a Monte Bosco kft. nem vállalja a termék visszavásárlását. Amennyiben az elállási szándékkal küldött terméken akár minimális használati nyom észlelhető, írásbeli értesítés után a terméket Vásárló költségére visszaküldjük.

Felhívjuk figyelmét, hogy csak abban az esetben fizetjük vissza a vételárat, ha a terméket és annak minden tartozékát hiánytalanul és sértetlenül visszajküldi cégünkhöz, beleértve a tájékoztatót, a cipős dobozt stb. Ezek hiányában az elállást nem áll módunkban elfogadni.

Termékcsere
A kiszállított, de mégsem tetsző, vagy nem jó méretű termék cseréjére van lehetőség. A terméket használat nélküli, új állapotban, eredeti csomagolásban kell visszaküldeni nagykereskedésünkbe (1107 Budapest, Szállás u. 44-46.) Kizárólag új terméket cserélünk (ezért a kézhez kapott lábbeli lakásban, szőnyegen történő próbája javasolt). Használatba vett termék esetében (ide értve a szobai használatot is) cserére nincs lehetőség. A cseretermék kiküldésének díja: 1.390.- Ft, mely utánvéttel a kézbesítéskor fizetendő.

Csere inverz csomag szolgáltatással is megoldható, azaz a csere termék kézbesítésekor az Express One futár egy úttal a visszaküldendő csomagot is átveszi. Az egyszerűbb és kedvezőbb költségű oda-vissza csomag szolgáltatás díja: 1.600.- Ft, mely átutalással előre fizetendő.

Termékcsere igényt minden esetben e-mailben kell jelezni. 

9. Szavatosság

Kellékszavatosság

Minden termékünkre garanciát vállalunk.

Milyen esetben élhet Vásárló a kellékszavatossági jogával?
Vásárló a Monte Bosco Kft. hibás teljesítése esetén a vállalkozással szemben kellékszavatossági igényt érvényesíthet a Polgári Törvénykönyv szabályai szerint.

Milyen jogok illetik meg dönt kellékszavatossági igénye alapján?
Vásárló – választása szerint–az alábbi kellékszavatossági igényekkel élhet:
Kérhet kijavítást vagy kicserélést, kivéve, ha az ezek közül az Vásárló által választott igény teljesítése lehetetlen vagy a vállalkozás számára más igénye teljesítéséhez képest aránytalan többletköltséggel járna. Ha a kijavítást vagy a kicserélést nem kérte, illetve nem kérhette, úgy igényelheti az ellenszolgáltatás arányos leszállítását vagy a hibát a vállalkozás költségére Vásárló is kijavíthatja, illetve mással kijavíttathatja vagy – végső esetben – a szerződéstől is elállhat.
Választott kellékszavatossági jogáról egy másikra is áttérhet, az áttérés költségét azonban Vásárló viseli, kivéve, ha az indokolt volt, vagy arra a vállalkozás adott okot.

Milyen határidőben érvényesítheti Vásárló kellékszavatossági igényét?
Vásárló köteles a hibát annak felfedezése után haladéktalanul, de nem később, mint a hiba felfedezésétől számított kettő hónapon belül közölni. Ugyanakkor felhívom a figyelmét, hogy a szerződés teljesítésétől számított két éves elévülési határidőn túl kellékszavatossági jogait már nem érvényesítheti. Használt dolog esetén ez a határidő legfeljebb egy év.

Kivel szemben érvényesítheti kellékszavatossági igényét?
Vásárló a Monte Bosco Kft.-vel szemben érvényesítheti kellékszavatossági igényét.

Milyen egyéb feltétele van kellékszavatossági jogai érvényesítésének?
A teljesítéstől számított hat hónapon belül a kellékszavatossági igénye érvényesítésének a hiba közlésén túl nincs egyéb feltétele, ha Vásárló igazolja, hogy a terméket, illetve a szolgáltatást a Monte Bosco Kft. nyújtotta. A teljesítéstől számított hat hónap eltelte után azonban már Vásárló köteles bizonyítani, hogy az Vásárló által felismert hiba már a teljesítés időpontjában is megvolt.

Termékszavatosság

Milyen esetben élhet Vásárló a termékszavatossági jogával?
Ingó dolog (termék) hibája esetén Vásárló – választása szerint – az 1. pontban meghatározott jogát vagy termékszavatossági igényt érvényesíthet.

Milyen jogok illetik meg dönt termékszavatossági igénye alapján?
Termékszavatossági igényként Vásárló kizárólag a hibás termék kijavítását vagy kicserélését kérheti.

Milyen esetben minősül a termék hibásnak?
A termék akkor hibás, ha az nem felel meg a forgalomba hozatalakor hatályos minőségi követelményeknek vagy pedig, ha nem rendelkezik a gyártó által adott leírásban szereplő tulajdonságokkal.

Milyen határidőben érvényesítheti Vásárló termékszavatossági igényét?
Termékszavatossági igényét Vásárló a termék gyártó általi forgalomba hozatalától számított két éven belül érvényesítheti. E határidő elteltével e jogosultságát elveszti.

Kivel szemben és milyen egyéb feltétellel érvényesítheti termékszavatossági igényét?
Termékszavatossági igényét kizárólag az ingó dolog gyártójával vagy forgalmazójával szemben gyakorolhatja. A termék hibáját termékszavatossági igény érvényesítése esetén Vásárlónak kell bizonyítania.

A gyártó (forgalmazó) milyen esetben mentesül termékszavatossági kötelezettsége alól?
A gyártó (forgalmazó) kizárólag akkor mentesül termékszavatossági kötelezettsége alól, ha bizonyítani tudja, hogy:
– a terméket nem üzleti tevékenysége körében gyártotta, illetve hozta forgalomba, vagy
– a hiba a tudomány és a technika állása szerint a forgalomba hozatal időpontjában nem volt felismerhető vagy
– a termék hibája jogszabály vagy kötelező hatósági előírás alkalmazásából ered.
A gyártónak (forgalmazónak) a mentesüléshez elegendő egy okot bizonyítania.

Felhívom figyelmét, hogy ugyanazon hiba miatt kellékszavatossági és termékszavatossági igényt egyszerre, egymással párhuzamosan nem érvényesíthet. Termékszavatossági igényének eredményes érvényesítése esetén azonban a kicserélt termékre, illetve kijavított részre vonatkozó kellékszavatossági igényét a gyártóval szemben érvényesítheti. 

Jótállás

A Monte Bosco Kft. nem értékesít olyan terméket, amely az egyes tartós fogyasztási cikkekre vonatkozó kötelező jótállásról szóló 151/2003. (IX. 22.) Kormányrendelet hatálya alá tartozna.

A 45/2014. (II. 26.) Kormányrendelet részleteit itt olvashatja


Szavatossági igények érvényesítése

Felmerülő probléma esetén Vásárló a vásárláskor kapott számlával tud panaszt tenni és szavatossági igényét érvényesíteni. (A rendeléshez kapcsolódó, PDF formátumban lementhető elektronikus számla e-mailben érkezik a rendelés teljesítéskor.)
Előzetes egyeztetés után a kifogásolt terméket vissza kell küldenie a Monte Bosco Kft. címére: 1107 Budapest, Szállás u. 44-46., vagy ezen a címen leadhatja személyesen is.
Figyelem! A postai vagy egyéb módon történő termék visszaküldés költsége dönt terheli, utánvéttel küldött csomagokat semmilyen esetben nem áll módunkban átvenni!

Bármilyen panasz esetén az shop @ drmontebosco.hu (e-mail cím egyben írva, szünetek nélkül) címre küldött e-mailben tehet bejelentést. Postai úton a Monte Bosco Kft. címére: 1107 Budapest, Szállás u. 44-46. küldött levélben teheti ezt meg.
 

10. A jogérvényesítés lehetősége

Ha Vásárló kifogással él a termékkel vagy a szolgáltatással kapcsolatosan, bejelentést tehet a következő módok valamelyikén:
E-mailben: shop @ drmontebosco.hu
Levélben: Monte Bosco Kft. 1107 Budapest, Szállás u. 44-46.
Telefonon: +36/70 330 9934 

Az írásban (e-mailben, vagy postán) érkezett panaszt maximum 30 napon belül megválaszoljuk. A telefonon jelzett panaszra azonnali megoldást javaslunk. Ha erre nincs mód, kérjük a panasz írásbeli benyújtását. Kezelése fentiek szerint történik. Az eljárás az írásbeli panaszbenyújtásra vonatkozó szabályok szerint történik. 

További jogérvényesítési lehetőségek

Amennyiben Vásárló és a Monte Bosco Kft. között esetlegesen fennálló fogyasztói jogvita a tárgyalások során nem rendeződik, Vásárlónak az alábbi jogérvényesítési lehetőségek állnak rendelkezésére:

- Fogyasztóvédelem - panasztétel
A fogyasztóvédelemmel kapcsolatos jogszabályok és információk a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság alábbi honlapján elérhetők www.nfh.hu . További információt talál az Országos Fogyasztóvédelmi Egyesület alábbi  http://www.ofe.hu/inet/ofe/hu/index.html honlapján.

- Budapesti Békéltető Testület igénybevétele
internetcíme: http://www.bekeltet.hu/ 
elérhetőségei: http://www.bekeltet.hu/6-Elerhetoseg 

- Online vitarendezési eljárás lehetősége az uniós békéltető honlapon (online vitarendezési platform) mely magyar nyelven is elérhető
internetcíme: www.ec.europa.eu/odr

- Bírósági eljárás indítása
 

11. Ügyfélszolgálat

A rendelések feldolgozása és postára adása  munkanapokon, hétfőtől-péntekig 9:30-12:00 óra között, vevőszolgálati feladatok ellátása munkanapokon 8:30-18:00 óra között történik. Hétvégén és Munkaszüneti napokon megrendeléseket nem dolgozunk fel. Ezen idő alatt beérkezett megrendelések feldolgozása a következő munkanapra esik. 


Egyéb 

Monte Bosco Kft. jogosult jelen Általános Szerződési Feltételeket és a webáruházban feltüntetett árakat módosítani. A módosítások a webáruházi felületen való közzététellel lépnek érvénybe és csak az érvénybe lépés után leadott megrendelésekre vonatkoznak. 

A webáruház látogatása, illetőleg a vásárlás alapfeltétele az Internet és valamely internetes levelező rendszer használata, fontos a regisztrált e-mail címhez tartozó postafiók ellenőrzése, a regisztrációval, illetve megrendeléssel kapcsolatos rendszer- és ügyfélszolgálati üzenetek figyelemmel kísérése.

A webáruház elektronikus elérhetőségeként feltüntetett shop @ drmontebosco.hu e-mail cím szóközök nélkül egybeírandó. 
Új fiók létrehozása

Már van fiókod?
Jelentkezz be inkább Vagy Reset password