Ápold, ne csak eltakard - Őszi lábápolás otthon

Véget ért a nyár, a szandálok és a nyitott orrú cipellők visszakerültek a szekrény mélyére. Lábainkat most már zárt cipőkbe, csizmákba bújtatva rejtjük el a világ szeme elől. Ez persze nem jelenti azt, hogy a lábápolás jelentősége csökken
Ugyan most nem látják naponta százak, ezrek, csak egy ember, a kedves, ám a ő véleménye talán ezrekénél is többet ér. Arról nem is beszélve, hogy ott van az összebújás a paplan alatt. Igen kiábrándító lehet egy száraz, érdes sarok érintése. 
 

Két alapvető problémával kell ebben az időszakban szembenéznünk. Az egyik a lábbőr szárazsága, amely elsősorban a sarok környékén koncentrálódik.

 Ilyenkor sokan azt gondolják, hogy a megoldás az, ha valamilyen zsíros krémmel kenegetjük lábainkat, mondjuk ami épp kéznél van, például testápolóval. Miért nem működik? Azért mert ebben az esetben nem a zsírt kell pótolni a száraz bőrben, hanem a vizet, tehát hidratálni kell. A  legjobb megoldás, ha külsőleg és belsőleg is teszünk azért, hogy a probléma megszűnjön. Igyunk sok folyadékot és használjunk lábápolásra  alkalmas hidratáló krémeket. Ha teheted, menj el pedikűröshöz és kérj paraffinos kezelést vagy vásárolj Te magad egy paraffingépet és élvezd ki    minden előnyét! 

 
 

A másik kellemetlenség a lábizzadás. Lábad sok millió baktérium természetes élőhelye. Ezek a mikroorganizmusok az izzadsággal, valamint az elhalt hámsejtekkel táplálkoznak, és melléktermékeik kellemetlen lábszagot idéznek elő. A zárt cipő alatt hordott harisnya vagy zokni gyakori cseréjével, a cipő kiszellőztetésével és citromos vagy ecetes lábfürdővel búcsút inthetsz a lábizzadásnak és vele együtt a lábszagnak! 
 
Hidd el, az egészséges lábak és egy pár szép cipő kombinációja megváltoztathatja az életedet. Kérdezd csak meg Hamupipőkét! 


Forrás: diamondnails.hu


Új fiók létrehozása

Már van fiókod?
Jelentkezz be inkább Vagy Reset password