Divat vagy egészséges láb?

Mi nők miért döntünk a divat javára az egészséggel szemben?

Korunkban a nők többet vannak talpon, mint valaha. A család, a barátok és a karrier együtt óriási nyomást helyeznek ránk, különösképpen testünknek arra a részére, amelyen a súlyt viseljük: a lábunkra.

Engedjünk a divatos cipők csábításának vagy ne?

A divat azt diktálja, hogy egyre magasabb, egyre érdekesebb formájú cipőkkel díszítsük a lábunkat, az egészségünkre azonban fittyet hány. A magas sarkú cipő például minden szempontból egészségtelen. Térd és hátfájást okoz, folyamatosan fáj tőle a lábfejünk, természetellenes pózba kényszerít minket és általános rossz közérzetet okoz.
Sokszor azzal nyugtatjuk magunkat, hogy ezek a problémák csak átmenetiek, hiszen már a nagymamánktól is azt hallottuk, hogy a szépségért meg kell szenvedni. Mégis kár lenne tagadni, hogy szeretjük a magas sarkú cipőket.

Semmiről sem kell lemondanunk, de törekedjünk a változatosságra!

Ha mégsem szeretnénk teljesen lemondani a divatról (ki szeretne?), akkor legalább kössünk kompromisszumot. Ha napközben, vagy este magas sarkúban szeretnénk pompázni, legalább otthon kíméljük a lábunkat. Viseljünk komfort papucsot, gyógypapucsot, hogy a magas sarkú okozta átmeneti, vagy tartós problémákat kompenzáljuk.

Na de milyen papucsot válasszunk?

A komfort, illetve gyógypapucs gyártók egyre inkább figyelembe veszik a divat szempontokat. Ezek a papucsok nem csak jótékonyan hatnak lábunkra, ezen keresztül a gerincünkre és tartásunkra, hanem csinosak, nőiesek is. A gyógyhatású, regeneráló, vagy épp a kényelmi szempontokat figyelembevevő talpkialakítás mellé az esztétika és a nőiesség szempontjait figyelembevevő felsőrészek társulnak. Válogassunk tehát bátran a komfort papucsok között.

Még nem késő, hogy egy kényelmes gyógyhatású papuccsal gyönyörű, egészséges lábfejet varázsoljunk magunknak!

Új fiók létrehozása

Már van fiókod?
Jelentkezz be inkább Vagy Reset password