Mitől alakul ki a lúdtalp?

person Közzétette:: Ernyey Zsuzsa list :: DrMonteBosco Blog ::

Mitől alakul ki a lúdtalp?

Szülőként természetes, hogy minden rossztól, minden bajtól meg akarjuk óvni gyermekünket.

Az egyik mumus, amit mindenképp szeretnénk elkerülni, a lúdtalp kialakulása. Vannak a fejünkben homályos gondolatok, mintha hallottuk volna, hogy járjon a gyerek sokat mezítláb, figyeljünk a helyes cipőválasztásra.....stb. De vajon tudjuk-e pontosan, hogy valójában mitől alakul ki a lúdtalp? Az alább felsorolt okok közül mindegyik okozhat akár önmagában is, vagy együttesen lúdtalpat. Nem is biztos, hogy mindjárt kisgyermek korban jelenik meg, lehet, hogy csak iskolás korra mutatkozik a probléma. Nézzük végig és gondoljuk át, hogy kicsink esetében fenn áll-e valamelyik tényező. Ha azt találjuk, igen, ne habozzunk, a kiváltó ok megszüntetésével, talán még nem késő orvosolni a problémát.

  • Korai lábra állás, korai elindulás, amikor a láb izmai még nem eléggé fejlettek.
  • Direkt kifelé fordult lábfejjel való járás.
  • Hirtelen testsúly növekedés, vagy hirtelen lábméret növekedés.
  • Rossz cipő viselete. Ha nem olyan cipőt választunk, ami a láb formájának megfelel.
  • Lábboltozat emelő nélküli cipő viselése. (Ilyenek pl. a belül lapos talpú vászoncipők, amik kisgyermeknek nem ajánlottak.)
  • Sima talajon való járás. Pl.: otthon, a parkettán, megfelelő cipő, szandál nélkül. - Meglepő! A mezítláb járás sem jó minden esetben!


DRMONTEBOSCO AZ EGÉSZSÉGES LÁBAKÉRT!
Vasárnap Hétfő Kedd Szerda Csütörtök Péntek Szombat January February March April May June July August September October November December

Új fiók létrehozása

Már van fiókod?
Jelentkezz be inkább Vagy Reset password