Kényelmi- és Gyógypapucsok – Tények a szakember szájából

list :: DrMonteBosco Blog ::

    Gyógypapucs viselés előnyei a megelőzéstől a korrekcióig

Dr. Lajos Éva, a Budai Egészségközpont ortopéd szakorvosa nyilatkozik a gyógypapucsok viseléséről:

 

Egyre több cég forgalmaz olyan lábbelit, amit gyógypapucs névvel illetünk. Mint azt a doktornőtől megtudtuk, ez utóbbiak speciálisan kiképzett lábbelik, mégsem számítanak ortopéd cipőnek.                                                                                       Dr Lajos Éva ortopéd orvosDr. Lajos Éva
 diplomáját a SOTE általános orvosi karán szerezte, majd 1995-ben ortopéd sebészi szakvizsgát tett. 

1995-től alorvosként, majd adjunktusként dolgozott a Királyhágó utcai Kórház, Országos Gerincgyógyászati Központ gerincgyógyászati osztályán.

A Telki Magánkórházban tett ortopéd szakorvosi kitérője után, 2000 óta, a Budai Egészségközpontban a magánklinika ortopéd szakorvosként rendel.

2007 áprilisa óta szolgáltatási igazgatóként a Királyhágó utcai kórház magánellátásának szervezésében is részt vesz.
"Úgy szoktam mondani, hogy ezek „kímélő lábbelik”, hiszen természetes anyagokból készülnek, ami gyermekeknél és időskorúaknál a bőr fokozott érzékenysége miatt is fontos szempont" - mondja a doktornő. Ezen lábbelik esetében a talprész kiképzése megfelelő a láb hosszanti és harántboltozati ívének alátámasztásához. Ez a talprész a deformitás kezelésében is szerepet játszik, biztosítva ezzel a láb anatómiai viszonyainak fenntartását - ezért az ilyen papucsok, szandálok használata, akár megelőzésként is előnyös.


Ezeknél a lábbeliknél előfordul, hogy a betét a megfelelő nyomáspontokon aktív masszázst nyújt a talpnak, amit a bordák ráadásként folyamatosan szellőztetnek - ez ugyancsak fontos, hiszen nélküle beizzadhat a talp.
                                                                                 Férfi gyógypapucs - klumpa U25 Bianco


Vásárláskor fontos szempont, hogy a papucs vagy szandál talpa csúszásmentes legyen, kialakítása pedig a biztosabb járást segítse. Deformált láb esetén lényeges a megfelelő alátámasztás, ez ugyanis csökkentheti a láb izomzatának kifáradását, javíthatja a vénás keringést, könnyebbé, kényelmesebbé teheti a járást, nem utolsó sorban pedig közérzetünket is javíthatja.

 

Egészséges láb esetén a talpkiképzést nem kell olyan árgus szemekkel figyelni, mint az imént felsoroltakat, hiszen a magasított belső talpkiképzés egészséges láb esetén nem kiemelt szempont. (Bár tény, hogy a kissé emelt sarok segít a járásban és a tartásban.)

Komfort gyogypapucs 204_beige

Egyes papucsokhoz és szandálokhoz speciális talpbetét tartozik, ami tehermentesíti a bokát és a gerincoszlopot, természetes járást biztosítva. Ennek köszönhetően nem alakul ki bőrkeményedés, sőt a talpbetétek akár artériás keringésünkre is jótékony hatással lehetnek.

Forrás: Szabó Emese - www.fogyasztok.hu

 

 

 

Vasárnap Hétfő Kedd Szerda Csütörtök Péntek Szombat January February March April May June July August September October November December

Új fiók létrehozása

Már van fiókod?
Jelentkezz be inkább Vagy Reset password