Divat vagy egészséges cipő és egészséges láb?

list :: DrMonteBosco Blog ::

Divatos cipő vagy egészséges cipő? Fapapucs és egészséges láb?

Mi nők miért döntünk a divat javára az egészséggel szemben?


Korunkban a nők többet vannak talpon, mint valaha. A család, a barátok és a karrier együtt óriási nyomást helyeznek ránk, különösképpen testünknek arra a részére, amelyen a súlyt viseljük: a lábunkra.

Ezért nagyon nem mindegy, hogy lábunkra mit húzunk, milyen lábbeliben álljuk-futjuk végi a mindennapokat. 


Engedjünk a divatos cipők csábításának vagy ne?


A divat azt diktálja, hogy egyre magasabb sarkú, egyre érdekesebb formájú cipőkkel díszítsük a lábunkat, az egészségünkre azonban fittyet hány. A magas sarkú cipő viselete például minden szempontból egészségtelen.

A súlypont a természetellenes tartásba kényszerített lábfej elülső részére helyeződik, ami e miatt túlzott terhelést kap. Az izomzat és az ízületek ezt nem tudják tartósan tolerálni, így megbomlik az egyensúly, lesüllyed a boka, kialakul a lúdtalp. A lábfejünk a kényelmetlen, kényszer pozíció miatt folyamatosan fájhat, ami általános rossz közérzetet okoz. Az ízületek áttevődő torzulásai révén boka, térd és hátfájás is megjelenhet, a bütyökről, bőrkeményedésről, tyúkszemről nem is beszélve.
Divat vagy egészséges láb?
Sokszor azzal nyugtatjuk magunkat, hogy ezek a problémák csak átmenetiek, hiszen már a nagymamánktól is azt hallottuk, hogy a szépségért meg kell szenvedni. 
Nos, igen, mindezek ellenére is kár lenne tagadni, hogy szeretjük a magas sarkú cipőket.Semmiről sem kell lemondanunk, de törekedjünk a változatosságra!Ha mégsem szeretnénk teljesen lemondani a divatról (ki szeretne?), akkor legalább kössünk kompromisszumot. Ha a munkahelyünkön, vagy egy esti programon magas sarkúban szeretnénk pompázni, legalább a szabadidőnkben és otthon kíméljük a lábunkat.

Viseljünk egészséges cipőt, komfort papucsot, gyógypapucsot, fapapucsot, hogy a magas sarkú okozta átmeneti, vagy tartós problémákat kompenzáljuk.Na de milyen papucsot válasszunk?


A komfort, illetve gyógypapucs gyártók egyre inkább figyelembe veszik a divat szempontokat. Ezek a papucsok nem csak jótékonyan hatnak lábunkra, ezen keresztül a gerincünkre és tartásunkra, hanem csinosak, nőiesek is. A gyógyhatású, regeneráló, vagy épp a kényelmi szempontokat figyelembevevő talpkialakítás mellé az esztétika és a nőiesség szempontjait figyelembevevő felsőrészek társulnak.
Válogassunk tehát bátran a komfort papucsok között. Egy kényelmes anatómiai papucs, könnyített talpú fapapucs vagy klumpa megváltás lesz a magassarkú cipőben elgyötört lábainknak.

Még nem késő, hogy egy kényelmes gyógyhatású papuccsal gyönyörű, egészséges lábfejet varázsoljunk magunknak!


DRMONTEBOSCO AZ EGÉSZSÉGES LÁBAKÉRT!Fotó: valuavitaly 

Vasárnap Hétfő Kedd Szerda Csütörtök Péntek Szombat January February March April May June July August September October November December

Új fiók létrehozása

Már van fiókod?
Jelentkezz be inkább Vagy Reset password