Divat vagy egészséges láb?

person Közzétette:: Ernyey Zsuzsa list :: DrMonteBosco Blog ::

Divat vagy egészséges láb?

Mi nők miért döntünk a divat javára az egészséggel szemben?

Korunkban a nők többet vannak talpon, mint valaha. A család, a barátok és a karrier együtt óriási nyomást helyeznek ránk, különösképpen testünknek arra a részére, amelyen a súlyt viseljük: a lábunkra.

Engedjünk a divatos cipők csábításának vagy ne?

A divat azt diktálja, hogy egyre magasabb, egyre érdekesebb formájú cipőkkel díszítsük a lábunkat, az egészségünkre azonban fittyet hány. A magas sarkú cipő például minden szempontból egészségtelen. Térd és hátfájást okoz, folyamatosan fáj tőle a lábfejünk, természetellenes pózba kényszerít minket és általános rossz közérzetet okoz.
Sokszor azzal nyugtatjuk magunkat, hogy ezek a problémák csak átmenetiek, hiszen már a nagymamánktól is azt hallottuk, hogy a szépségért meg kell szenvedni. Mégis kár lenne tagadni, hogy szeretjük a magas sarkú cipőket.

Semmiről sem kell lemondanunk, de törekedjünk a változatosságra!

Ha mégsem szeretnénk teljesen lemondani a divatról (ki szeretne?), akkor legalább kössünk kompromisszumot. Ha napközben, vagy este magas sarkúban szeretnénk pompázni, legalább otthon kíméljük a lábunkat. Viseljünk komfort papucsot, gyógypapucsot, hogy a magas sarkú okozta átmeneti, vagy tartós problémákat kompenzáljuk.

Na de milyen papucsot válasszunk?

A komfort, illetve gyógypapucs gyártók egyre inkább figyelembe veszik a divat szempontokat. Ezek a papucsok nem csak jótékonyan hatnak lábunkra, ezen keresztül a gerincünkre és tartásunkra, hanem csinosak, nőiesek is. A gyógyhatású, regeneráló, vagy épp a kényelmi szempontokat figyelembevevő talpkialakítás mellé az esztétika és a nőiesség szempontjait figyelembevevő felsőrészek társulnak. Válogassunk tehát bátran a komfort papucsok között.

Még nem késő, hogy egy kényelmes gyógyhatású papuccsal gyönyörű, egészséges lábfejet varázsoljunk magunknak!

Vasárnap Hétfő Kedd Szerda Csütörtök Péntek Szombat January February March April May June July August September October November December

Új fiók létrehozása

Már van fiókod?
Jelentkezz be inkább Vagy Reset password