KÍMÉLŐ BÜTYÖK GYÓGYPAPUCSOK

Aktív szűrők


Bütyökvédő papucs fájós lábra

 

A dr Monte Bosco kímélő lábbeli kollekcióban olyan termékeket kínálunk, melyek segíthetnek a lábfejen lévő bütykök következtében kialakult lábfájdalmak enyhítésében.

Bár ezek a modellek elsősorban a bütyök, azaz a nagylábujj első ízületének megnagyobbodása okozta kínok enyhítésére készülnek, viseletük más érzékeny, problémás, fájdalmas lábra is előnyös lehet.

 

E termékek speciális lycra szállal, rugalmas textil, műbőr vagy kombinált lycra-bőr felsőrésszel készülő, úgynevezett bütyökvédő papucsok. A merev bőr helyett alkalmazott rugalmas anyag nemcsak a fájó bütykös lábra jelenthet megoldást. Más lábfej deformitások, pl. kalapácsujj, egyéb csont vagy szaru kinövések, sebek esetén is óvja a fájdalmas, esetleg gyulladt, érzékeny területet a kidörzsöléstől. 

Az elasztikus felsőrész az anyag jellegénél fogva megfelelően tágul, így lábdagadás előfordulásánál jobban alkalmazkodik a lábfej változó méretéhez.

A bőr talpbélés alatti speciális talpkiképzés, azaz a szivacsos puha talpágy különösen kényelmessé teszi a modelleket. A formatalp rezgéselnyelő tulajdonsága csökkenti a járás során a gerincet is érintő koppanó hatást, ezáltal kíméli az ízületeket. A felhasznált alapanyagok, azaz a könnyű textil vagy kombinált bőr-textil felsőrész és a rugalmas, könnyű talp eredményeképp a modellek nem nehezek. Ez a kímélő papucsok hosszas viselését is lehetővé teszi. A lábaknak nem kell plusz súlyt tartaniuk, így kevésbé fáradnak el.

 

A bütyökvédő gyógypapucsok viselésével enyhíthetjük a probléma okozta kínokat, azonban mást is tehetünk lábunk jóllétéért.
A legjobb, ha sikerül a deformitás kialakulását megelőzni. Ha észrevesszük, hogy családunk egyes tagjainál jelen van a bütykös láb, - mely leginkább a nőket érinti – fokozottan ügyeljünk lábunk egészségére.
Sajnos a hallux genetikusan örökölhető, de némi odafigyeléssel elkerülhetjük a komolyabb esetetek kialakulását. Hordjunk megfelelő méretű és sarokmagasságú lábbelit. A szűk, magassarkú cipő rendszeres viselete sajnos nagymértékben hozzájárul a bütyök kialakulásához, pláne, ha az a családban egyébként is előfordul. 

A lábfej mozgatása, tornáztatása, izmainak edzése és megfelelően feszesen tartása mindenképpen segít a kialakulás megelőzésében. A már kialakult problémán is segíthetünk tornáztatással, a további romlását elkerülhetjük speciális gyógytornával.

A kímélő papucsok viselése mellé kiegészítésként mindenképpen ajánljuk a rendszeresen végzett lábtornát, gyógytornát.


A kollekcióban nyitott női modellek, és zárt klumpák vásárolhatóak egyszínű vagy virágos felsőrésszel, 36-41-es méretig.Bütyök kezeléseA hallux valgus egy kellemetlen esztétikai elváltozáson túlmutató probléma.
Befolyásolja a láb stabilitását és kihatással van a lábfej, boka és a térd izületeire is.

Ismerd meg a megelőzés és kezelés legjobb ehetőségeit.
Mikor ajánlott a műtét és hogyan kezeld házilag?
Olvass tovább   Bütyök kezelése: legjobb módszerek a fájdalom
és deformitás enyhítésére
Forrás: fabrikasimf / Freepik


Új fiók létrehozása

Már van fiókod?
Jelentkezz be inkább Vagy Reset password